Voedingshuis
"Natuurlijke verbetering in voeding"

Wecken in weckpotten met schroefdeksel

Door Jara 04-07-2019

Gerechten die geschikt zijn om in te wecken zijn onder andere sauzen, eenpansgerechten, soepen, kruidige groentegerechten. Geweckt in potten blijft het product bij koel en donker bewaard een jaar en langer goed als er hygiënisch wordt gewerkt.

Benodigdheden: glazen potten met schroefdeksel, grote pan, schone doeken, trechter met brede opening.

- Zorg dat je weckpotten schoon uit de vaatwasser komen. Je kunt de pot met deksel gedurende 5 minuten in een pan met heet water uitkoken maar dit doe ik zelf niet. Zorg er wel voor dat de randen goed schoon zijn. 
- Vul de weckpotten voorzichtig en schoon met het kokend hete product tot 3 cm onder de rand. Werk snel zodat de gerechten niet afkoelen. Veeg de randen van de potten goed schoon met een schone doek. Leg de deksels erop en draai ze heel goed vast. 
- Zet de potten met wat tussenruimte in een grote pan of bakplaat met hoge rand. Giet er heet water bij tot vlak onder de rand van de potten. Breng het water aan de kook en laat de gerechten 30-40 minuten inkoken, afhankelijk hoe heet de inhoud is. Is het in te koken gerecht al helemaal afgekoeld, reken dan ongeveer 25 minuten extra inkooktijd.
- Haal de potten uit het kokende water (met weckpottang) en laat de potten op de kop afkoelen. Voel in het midden van de deksel of het vacuüm er op zit en bewaar op een koel en donkere plek. Controleer de potten regelmatig.

Je vindt hier een recept voor een heerlijke tomatensaus. 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn