Voedingshuis
"Natuurlijke verbetering in voeding"

Lekker glutenvrij

De eerste stappen naar een glutenvrij dieet zijn vaak moeilijk. Je weet niet waar je moet beginnen, het vraagt veel tijd en energie en er komt veel op je af. Je hebt veel vragen; "Wat mag ik nog eten?" "Waar kun je de beste producten kopen?" "Welke lekkere en gezonde alternatieven zijn er?" "Waar moet ik op letten bij een glutenvrij dieet?" en "Loop ik het risico op voedingstekorten?"

Wij gaan samen terug naar de basis. Ik adviseer je over (natuurlijke) volwaardige voeding en de uitbreiding van je glutenvrije voedingspatroon. Je krijgt informatie over gezonde glutenvrije producten, je leert etiketten lezen en welke glutenvervangers je kunt gebruiken. Ik leer je hoe je heerlijke en lekkere glutenvrije gerechten kunt bereiden en geef je er goede recepten bij. Ook krijg je tips voor een glutenvrij feest, makkelijke glutenvrije hapjes voor onderweg of glutenvrij uit eten gaan. En hoe eet je glutenvrij op vakantie of op school? 

Natuurlijk kan ik je ook advies geven over de allergievriendelijke keuken.


Wat is coeliakie?

Coeliakie (spreek uit: seu-lia-kíe) is een chronische darmaandoening waarbij de dunne darm geen gluten verdraagt. Gluten is een eiwit dat voorkomt in o.a. tarwe, rogge, spelt en gerst. Coeliakie is geen allergie, maar een intolerantie. Het heeft een genetische component, wat inhoudt dat je er dus niet overheen kan groeien.

Mensen met coeliakie worden vaak ziek van het eten van gluten. De enige manier om dit te voorkomen is een glutenvrij dieet. Wil jij ook gezond leven zonder gluten èn tevens genieten van lekker eten? Dan ben ik er voor je om je te adviseren.

Neem dan snel contact met mij op. 

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn