Voedingshuis
"Natuurlijke verbetering in voeding"


Chocoladetaart 

Vrij van gluten, koemelk en kippenei

Ingrediënten 200 gram margarine, 200 gram suiker, 300 gram teffmeel, 60 gram glutenvrije custard, 60 gram cacao, 3 tl bakpoeder, snuf zout, 250 ml spa rood en 6 el abrikozenjam. Voor de topping: 200 gram pure chocolade, 1,5 el olie, 40 gram poedersuiker.

Bereiding Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een springvorm in met kokosolie en verdeel hier een snuf maizena overheen. Margarine en suiker mixen tot een mooie massa. Zeef de teffmeel met cacao, custard, bakpoeder en zout door het beslag en meng. Voeg de spa rood toe. Giet het beslag in de springvorm en bak in het midden van de oven gedurende 35 minuten gaar. Als de taart is afgekoeld, snijd deze overdwars door en besmeer de binnenkant met abrikozenjam. Voor de topping voeg je stukjes chocolade, olie en suiker in een kom. Zet de kom in een pan met heet water en laat de chocolade (onder af en toe roeren) helemaal smelten. Giet de gesmolten chocolade over de taart en laat de taart uitharden in de koelkast.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn