Voedingshuis
"Natuurlijke verbetering in voeding"


Aardbeien kwarktaart 

Vrij van gluten, koemelk, pinda, noten

Ingrediënten Biscuitbodem: 150 gram suiker, 1 el vanille aroma, 5 eieren, 150 gram maizena. Vulling: 500 ml slagroom (alpro cuisine soya om op te kloppen), 1 pakje vanillesuiker, 180 gram suiker, 500 gram kwark (Alpro Mild en creamy naturel), 2 blikken aardbeien op siroop, 1 pak (12 stuks) gelatine. Eventueel voor de topping verse aardbeien.

Bereiding Biscuitbodem: Oven voorverwarmen op 180 graden. Eieren en suiker stijf kloppen, daarna de gezeefde maizena en de vanille aroma er door roeren. Bakken op 180 graden gedurende 35-40 minuten. Als de bodem is afgekoeld, snijd je deze overdwars doormidden. 1 bodem kun je gebruiken voor een andere taart of je verminderd het recept met de helft. Vulling: 250 ml aardbeienvocht in een pan aan de kook brengen. 1 voor 1 de 12 gelatine blaadjes laten smelten tot een glad geheel. Slagroom stijf kloppen, daarna de suiker en vanillesuiker toevoegen. Kwark en gelatine mengsel samen met de uitgelekte aardbeien uit blik toevoegen aan de slagroom en alles goed door elkaar mixen. Giet het beslag over het biscuitdeeg (in springvorm) en laat de kwark verder stijf worden in de koelkast.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn