Voedingshuis
"Natuurlijke verbetering in voeding"


Aardbeien kruimeltaart

Vrij van gluten en koemelk

Ingrediënten Voor 1 bakplaat: 320 gram (plantaardige) boter, 300 gram kristalsuiker, 1 tl citroenrasp, 5 eieren, snuf zout, 500 gram zelfrijzend bakmeel (teff) en 1 kg verse aardbeien. (Maak zelfrijzend bakmeel door 30 gram (wijnsteen)bakpoeder te mengen met 500 gram teffmeel.)

Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Draai voor koekdeeg 200 gram zachte boter, 200 gram suiker, citroenrasp en zout met de mixer romig. Eén voor één de eieren toevoegen. Meng 300 gram teff bakmeel er doorheen. Goed door scheppen. Stort op bodem van ingevet bakblik. Was aardbeien, verwijder kroontjes. Snijd in stukjes. Verdeel over het deeg, druk iets in. Vermeng rest van boter, bakmeel, 100 gram suiker en vanillesuiker met de hand tot grove kruimels. Strooi over aardbeien. Bak in 35-40 minuten goudbruin. (hoe dikker de onderlaag, hoe langer bakken).

Tip Ook lekker met andere zachte zomervruchten zoals pruimen, bramen, bosbessen of frambozen of maak er een keer een combi van.


 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn