Voedingshuis
"Natuurlijke verbetering in voeding"


Basis bottenbouillon

Gezond omdat De bouillon rijk is aan gelatine, vitaminen, mineralen en eiwitten die je weerstand ondersteunen en ervoor kan zorgen dat onze eigen botten sterk worden. Licht verteerbaar en vol gezonde vetten, een echte weldaad voor je darmen en de opbouw van je huid!

Ingrediënten 4 liter water, 1-2 kg biologische botten (van bijvoorbeeld rund of kip), azijn. Kruiden naar keuze. Bij runderbouillon voeg ik zelf altijd 3 laurierblaadjes en 3 jeneverbessen toe.

Bereiding De botten met water, azijn, en kruiden in een pan. Goed heet laten worden (70-80 graden). Laat de bouillon circa 8-12 uur sudderen op laag vuur. Filter de grove resten door het vergiet in een kom en klaar is je super gezonde bouillon. Nu nog neutraal van smaak maar met zout, peper en kruiden en groente naar keuze maak je een heerlijke soep. Ook lekker in een gezonde saus. Vries wat overblijft in zodat je altijd wat op voorraad hebt.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn