Ontbijtmuffin met krokante topping
Vrij van Gluten,noten, pinda
Ingrediënten
1 ei, 60 ml kokosolie, 60 ml agave siroop of honing, 120 ml yoghurt.
45 gram (glutenvrije) havermout, 130 gram teffmeel, 1 tl bakpoeder, 0,5 tl baksoda, 2 tl koekkruiden.
1 geraspte appel, 1 geraspte wortel.
Topping: 2 el boter, 2 el teffmeel, 3 el havervlokken, 2 el sesamzaad, 2 el pompoenpitten, 2 el zonnebloempitten,
2 el honing, 1 el water, 1 el kokosolie.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng eerst het ei, olie, honing en yoghurt door elkaar, daarna de droge ingrediënten en voeg als laatste de appel en wortel toe.
Meng in een andere kom de ingrediënten voor de topping.
Bekleed de muffin vorm met papieren vormpjes, vul de vormpjes met het beslag, voeg daarna een flinke eetlepel van de krokante topping er over.
Bak deze gezonde muffins gedurende 25 minuten af.