Voedingshuis
"Natuurlijke verbetering in voeding"


Oliebollen glutenvrij (ca. 35 stuks)

Vrij van gluten, koemelk, lactose, kippenei, pinda, noten.

Ingrediënten 1 kg glutenvrije bloem (bv. Schär), 14 gram gedroogde gist, 900 ml lauwwarm water, 4 th suiker, 2 th zout, 250 gram rozijnen, 250 gram krenten, 4 appels (bv. goudreinet), zonnebloemolie (voor 1 pan gebruik ik 4 liter), poedersuiker naar smaak.

Bereiding Krenten en rozijnen wassen, daarna gedurende 15 minuten in lauwwarm water laten wellen, hierna afgieten en droog deppen. Schil en rasp de appels, zorg er daarna voor dat je er zoveel mogelijk vocht uit knijpt. Glutenvrije bloem, gist, water, suiker, zout, rozijnen, krenten en appels door elkaar mengen tot een mooi beslag. Laat het beslag, afgedekt op een warme plaats, circa 1,5 - 2 uur rijzen. Verhit de olie tot 180ºC. Vorm met twee lepels een bolletje van het beslag en laat het beslag in de olie glijden. Frituur de oliebollen 5 à 8 minuten, keer ze halverwege om. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze naar smaak met poedersuiker.

Tip Voor minder of juist meer oliebollen, verminder of verdubbel de ingrediënten. Geniet ervan, ze zijn echt heerlijk!

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn